Blog 24 : Vakantie! 15 Leuke ideeën om te doen met je kind

Picknicken. Neem je brood eens mee naar buiten. Picknicken kan al in de achtertuin. Kleedje op de grond en heerlijk smikkelen. Maar een andere plek kan natuurlijk ook. In het bos, de duinen of de speeltuin.
Wandelen. Maak samen een wandeling in de buurt, door het bos of de duinen. Om de wandeling nog leuker te maken zijn er tegenwoordig verschillende apps bijv. “vossenstreken” of maak een ouderwetse speurtocht.
Kinderen knutselen graag. Zeker met materialen die ze anders niet zo vaak gebruiken. Koop eens een mooi canvas doek voor je kind en laat het beschilderen.
Er zijn vast ook bij jou in de buurt leuke buitenzwembaden. Voor de afwisseling kun je eens een heel ander zwembad kiezen waar je anders nooit komt.
Naar het museum. Er zijn in Nederland heel veel musea. Een heleboel daarvan zijn ook erg leuk voor kinderen. Zoals bijv. Nemo, het natuurmuseum, Naturalis, het rijksmuseum, het scheepvaartmuseum enz.
Laat je kinderen eens een oud broodrooster of telefoon helemaal uit elkaar halen. Wat zit er allemaal in? Waar dient het voor?
Laat je kind kiezen wat het graag wil eten en laat het eens zelf koken. Help alleen wanneer het nodig is.
Maak eens een echte bioscoop in je woonkamer door er stoelen neer te zetten of van je bank een bedje te maken. Maak samen popcorn en kies een leuke film.
Neem de tijd om een mooi boek voor te lezen. Samen knus op de bank.
Speel samen een spelletje. Genoeg keus in verschillende spellen bijv. catan, set, skipbo, pesten, fase 10, cluedo enz.
Hutten bouwen. Bouw binnen of buiten een hut van doeken, wasknijpers en de tafel. Of pak het groter aan en maak samen van hout en spijkers een hut in de tuin.
Spelen met water en zand. Aan zee kan het natuurlijk, maar ook thuis kun je je kind laten spelen met water en zand. Maak een bak met zand waar je kind zelf water bij kan doen.
Bootjes vouwen. Vouw met je kind een bootje en laat het varen op een stuk water. Bij wat slechter weer is dit ook erg leuk om in de plassen te doen.
Maak een zo maar feestdag. Maak slingers, bak koekjes, drink ranja met een rietje. Bedenk een heleboel redenen waarom het vandaag feest zou kunnen zijn. Bijv. omdat we vandaag allemaal geen sokken aan hebben, omdat het eindelijk eens regent, omdat de tafel 4 poten heeft of omdat er niemand jarig is die je kent.
Maak een lijst met liedjes voor de reis in de auto als je op vakantie gaat. Welke liedjes wil je zeker horen? Zet hem ook van tevoren eens op en dans!

in Blog
Jolanda Sterke de Jong 14 juni 2023
Deel deze post
Labels
Onze blogs
Archiveren
Aanmelden om een reactie achter te laten
Blog 23: Hoe geef je een goed compliment?